Filmcollectie Sociëteit van de Missionarissen van Afrika (Witte Paters)


Algemeen
Verzameling
Cultuurhistorisch erfgoed
Archivalisch en Documentair Erfgoed
privébezit

Beschrijving
Anoniem (Diversen)
-
20ste eeuw
-

De collectie bevat 83 missiefilms, een weinig bekend maar ruim verspreid genre dat bijna zo oud is als de film zelf en vanaf 1920 opgang maakte. De collectie bevat traditionele documentaires, speelfilms en educatieve films en werd, vooral in de periode 1950-1960, opgebouwd bij een typische missiecongregatie, de Witte Paters. De verzameling weerspiegelt niet alleen hun werk in de drie missiegebieden (Kongo, Rwanda en Burundi), maar geeft ook een uitstekend beeld van de missiologische en koloniale opvattingen en de ontwikkelingen daarin.

-
-
-
-

Bescherming

De collectie missiefilms van de Witte Paters is een unieke en zeer hoogstaande verzameling met een uitzonderlijke betekenis voor de geschiedenis van de missie, de Belgische kolonies, de koloniale opvattingen en de etnografie (volkeren, gebruiken, geschiedenis enz.) van Kongo, Rwanda en Burundi vanaf ca. 1940 (hoge schakelwaarde).

7 juli 2009
16 juli 2009

Bewaarplaats
Privé

Afbeeldingen
OnbeschikbaarEen onbekende fout heeft zich voorgedaan!
Bij het uitvoeren van uw actie liep er iets mis. Wellicht hebben we iets over het hoofd gezien. Onze excuses hiervoor. Gelieve eerst dit venster te sluiten door rechts vanboven op het kruisje te klikken, en dan uw actie opnieuw proberen uit te voeren.

Indien dit niet lukt, ververs eerst de pagina en probeer dan uw actie opnieuw. Indien het probleem zich nog steeds voordoet, gelieve ons te contacteren met onderstaande technische informatie.

Contacteer ons via mail


Algemene technische informatie over de foutmelding

Gedetailleerde technische informatie over de foutmelding

Sessie verlopen na inactiviteit van 600 minuten
Wanneer u niets doet in uw huidige tab van uw browser voor een periode van 600 minuten, wordt de sessie van uw tab automatisch verlopen.

Klik op 'Pagina herladen' om terug te gaan naar de pagina waarop u voorheen bezig was.

Meer informatie

Sessie verloopt na inactiviteit van 600 minuten (10.0 uur)

Dit venster werd geactiveerd om en dient om u te waarschuwen dat uw sessie in 5 minuten zal verlopen.

Wanneer u niets doet in uw huidige tab van uw browser voor een periode van 600 minuten, wordt de sessie van uw tab automatisch verlopen.

Uw sessie zal verlopen in : minuten.