Altaarstuk van de heilige Rochus


Algemeen
Individueel voorwerp
Artistiek erfgoed
Schone Kunsten 17de eeuw
bezit kerkfabriek

Beschrijving
Peter Paul Rubens
-
1623
-

1623, bestaande uit een centraal schilderij "De Heilige Rochus als voorspreker bij de Pestplaag"; onderaan een predella met voorstellingen van "De Heilige Rochus gevoed door een Hond" en "De Dood van de Heilige Rochus", olieverf op doek (centraal schilderij en bekroningsnis) en paneel (predella's), centrale doek: 412 x 258 cm; predella: 68 x 97 cm; bekroningsnis: 170 x 86 cm

olieverf, panelen (hout), canvas
schilderijen
centrale doek: 412 x 258 cm; predella: 68 x 97 cm; bekroningsnis: 170 x 86 cm

Bescherming

Het altaarstuk heeft een bijzondere artistieke waarde vanwege de krachtige opbouw van het schilderij. Het centrale schilderij is compositorisch verdeeld in twee horizontale registers maar de bewegingen van de personages brengen een dramatische samenhang in het tafereel. De combinatie van het centrale schilderij met twee merkwaardige genreachtige paneeltjes op de predella maakt van het geheel een zeldzaam ensemble.

18 maart 2005
26 april 2005

Bewaarplaats
Sint-Martinuskerk
Priester Daensplein, 9300 Aalst

Afbeeldingen

OnbepaaldEen onbekende fout heeft zich voorgedaan!
Bij het uitvoeren van uw actie liep er iets mis. Wellicht hebben we iets over het hoofd gezien. Onze excuses hiervoor. Gelieve eerst dit venster te sluiten door rechts vanboven op het kruisje te klikken, en dan uw actie opnieuw proberen uit te voeren.

Indien dit niet lukt, ververs eerst de pagina en probeer dan uw actie opnieuw. Indien het probleem zich nog steeds voordoet, gelieve ons te contacteren met onderstaande technische informatie.

Contacteer ons via mail


Algemene technische informatie over de foutmelding

Gedetailleerde technische informatie over de foutmelding

Sessie verlopen na inactiviteit van 600 minuten
Wanneer u niets doet in uw huidige tab van uw browser voor een periode van 600 minuten, wordt de sessie van uw tab automatisch verlopen.

Klik op 'Pagina herladen' om terug te gaan naar de pagina waarop u voorheen bezig was.

Meer informatie

Sessie verloopt na inactiviteit van 600 minuten (10.0 uur)

Dit venster werd geactiveerd om en dient om u te waarschuwen dat uw sessie in 5 minuten zal verlopen.

Wanneer u niets doet in uw huidige tab van uw browser voor een periode van 600 minuten, wordt de sessie van uw tab automatisch verlopen.

Uw sessie zal verlopen in : minuten.